>Away for mountain hiking

November 11, 2009 at 9:00 am (Uncategorized)

>

Yep, Im going hiking (after berehat hampir setahun lamanya 🙂

By time uols read this entry, I’m probably somewhere in the middle of the jungle already. On my way to conquer another mountain peak (or peaks – hopefully!). Dan ya betul, entry nih adalah auto-published.

Hiking kat mana? For sure kat tempat yang aku tak pernah pergi lagi. Malaysia kita nih ada terlalu banyak gunung, beb. Satu kepuasan yang tak terhingga bila dapat takluk setiap satu darinya.

Aku akan mendaki Gunung Pine Tree Hill hari nih. Dan kalau sempat (read as: kalau tak pancit di tengah trek), maybe aku akan teruskan pendakian ke puncak Twin Peak pulak (jap, ada soalan untuk geng gunung yang baca blog aku kat Multiply: Twin Peak nih kira another gunung kan? Tapi napa tak tersenarai dalam list gunung ek?)


Kasut trekking – check! Nak ngetest kasut baru hihihi.


Water bag, poncho, head lamp, glove – check! (dengar cerita nak sampai puncak kena panjat tebing curam, betul ke?) Takde dalam gambar, parang kecik aku (untuk keselamatan)


Uniform gunung – check! Wohoo, rindu nak pakai baju trekking aku nih. Lama dah baju nih bertahan.. dari tahun 2006 lagi tau. Ada koyak-koyak sikit tapi aku dah jahit. Sentimental value nih okay. Kenangan dari Trans V2 dengan geng urukhai taim tu (Arman, Beckham, Mat Wei – apa kabar korang semua haa?)


Paling penting, kertas penanda. Penting sebab aku tak pernah dan tak familiar dengan trek gunung nih. Kertas nih untuk marking trek yang aku guna. Lagipun aku pergi berdua je – tanpa guide (base on log pendaki terdahulu). Aku confident boleh daki trek nih sebab adik aku cakap trek clear. Aku buat daypack je. Estimated time untuk mendaki dua puncak gunung nih antara 3 – 4 jam. So, naik turun makan masa antara 7 – 8 jam trekking – insyaAllah boleh settle satu hari.

Doakan kami selamat pergi dan balik ya!

6 Comments

  1. Deqna said,

    >wow… menariknya.. nak mendaki lagi..ok selamat pergi dan selamat kembali yer…

  2. Miss weck said,

    >hehe..xde la curam sgt ms da nk sampai puncak. Tapi benci ujan sbb jalan licin. Bnyk kali tersungkur,bleh masuk reality tv "wipe out" lawak gle bila jatuh tersembam muka kat atas tanah! hahaha..

  3. nURmALa mAZLan said,

    >wahhhhhh!! best nyer..good luck dear

  4. Apizolla said,

    >gud lak!

  5. biqque said,

    >oooo tanda guna kertas ek? kalo basah or melayang camne? (takut mode)

  6. aD said,

    >deqna: mekaseh ekk…miss weck: memang tak susah pun. its all abt time management – tu lah saper suruh korang trekking ditengah malam?nurmala: tq tq tq wakkkapizola: mekacehbiqque: biasa ad tabur bbanyak sikit.. kalau terbang pun tak semua hilang hihihi

Comments are closed.

%d bloggers like this: