>Panasss!

March 10, 2010 at 9:18 pm (Uncategorized)

>

Tadi kat office ‘berangin’ je kepala aku bila sorang officemate ni sound aku asyik surf facebook. Masuk hari nih, dah 3 kali aku dengar dia sound camtu. Gerem beb. Ringan je mulut aku nak menjawab. Tapi aku tahan suara nih dari keluar. Aku dah tau sangat ayat apa yang boleh terkeluar dari mulut aku nih. Confirm jenis yang insuran tak mampu nak cover. Aku sabar beb.

Ya, mungkin cara dia sound tu tak nampak macam serious. Cakap sambil gelak-gelak. Tapi, sekali dua, boleh lah aku terima – mungkin dia bergurau. Tapi, kalau dah 3 kali kena sound tepett macam tu, bukan bergurau namanya. Tak kelakar ok!

Masalahnya disini, office aku tu bukannya boleh surf facebook. Website facebook dah kena banned even sebelum aku masuk keje kat situ. So, persoalannya disini, apa kejadahnya dia tuduh aku camtu?! Mushkil ok.

Ok, fine. Maybe dia sound aku surf facebook guna handphone, tapi, hey look around lah. Semua orang ada access ke facebook thru henpon sekarang nih. Tak perlu beli henpon 3G ke haper. Henpon nokia 3310 pun boleh terima & update status dalam facebook melalui sms ok. Whats the big deal?

Lagipun, aku bukan jenis hadap 24 jam facebook nih. Nak reply komen pun selalu miss, apatah lagi nak chit-chat. Kalau tak kerana aku punya part time business, jangan harap lah aku rajin masuk facebook tu. Sengal.

Takper, we’ll see. Kalau dia tegur aku lagi untuk kali ke-4, taim tu, aku takkan mampu berfikir secara waras yang probation period aku kat kompeni tu ada lagi 2 bulan. Aku tak gerenti aku boleh tahan mulut aku nih beb. Lantok situ.

2 Comments

  1. Iirakuu Miiraii said,

    >Iskk ape masalahnye budak tu? I punye opis pon block segala jenis website except banking, airasia/MAS, sokkabar online.FB mmg dah sah2 la kan! But I still surf via phone. As long as kite tak over do it, ok la kan.Konfem budak tu jeles ngan awak…

  2. biqque said,

    >kalo i kat opis ni, mmg i layan blog and facebook. sape tegur, i balas "aku surf pun, keje aku siap…ko dah siapkan keje ko? dah siap, pegi cari keje lain…tak siap, pegi la siapkan…buang masa je ko tegur2 aku ni…"ye, dunia i dalam alam maya, bukan kat opis😀

Comments are closed.

%d bloggers like this: