>Cerita tentang Geram

November 3, 2010 at 5:54 pm (Uncategorized)

>

Tengah bengang nih. Bengang pada one of the Head yang buat colleague aku kena transfer aritu. Ohhh, sangat menyampahnya aku tengok mamat Punjabi nih. First time aku jumpa Punjabi perangai macam haremm macam mamat nih. Mostly kengkawan Punjabi yang aku ada semuanya best-best.

Aritu masa last day colleague aku kat HQ nih, dia boleh kutuk kawan aku depan HOD. Kata dia, “She doesn’t have to handover any of her work. She has nothing to handover accept for her makeup stuff”… Sengal tak ayat dia. Sangat menghina kan? Padahal, kalau depan member aku nih dia punya lah lembut lidah. Ayat cover baik punyaaaa. Huh, panas pulak bila bercakap pasal mamat nih.

Tadi, sekali lagi dia dah meng-hot-kan aku. Sesuka hati dia je nak marah aku sebab tak hantar invitation untuk one of this prestigious event kat Senior Management. Dia suruh aku tolong dia tulis nama invitees kat invitation kad (Ok, setakat minta tolong mender camnih, aku tak kisah laa kan). Tapi bila aku minta list of invitees, dia boleh lak marah-marah. Kata dia, “You don’t have the list?!! You’re supposed to send this earlier you know? Why wait until last minute to distribute the cards?”… Whoaaa, ini sudah mendatangkan kemarahan di hati beta.

Laju je aku sound dia, “What are you talking about? What list? I never have the name list. I don’t even know whose you’re inviting. I don’t even have the invitation cards!”… Pastu boleh lak tersenyum-senyum tahan malu depan aku. Halo, sory la aku nak berlembut dengan orang camnih. Cecepat dia cakap dia nak tulis nama invitees kat kad tu sendiri. Puas hati aku.

4 Comments

  1. nn said,

    >kuikuikui…baru bertemu buku dan ruas. tpi jgn marah2 ngat tau..nanti bp naik.

  2. jesnita_ns said,

    >wah..aD..bravo..org mcm tu mmg gitu je ubatnya..jgn diberi muka..fight for ur right..go go aD ..heheh

  3. akmaliz@r said,

    >he..he..he…sabor ad..sabor..kang trkenan lak baby kt dlm tu…camner…

  4. KasihKuAlRayyan said,

    >ouh itu mamat adalah jahat.. nasib pandai 'tumbangkan' mamat tue.. syabas betti syabasss!!!btw, semoga selamat melahirkan yer🙂

Comments are closed.

%d bloggers like this: