>MAC Tartan: Mini Brush Set

November 11, 2010 at 10:16 am (Uncategorized)

>

As said & planned, I did went to M.A.C Tartan launch at KLCC last week. Love their combination of eye shadows but hate the packaging. Too colorful lah. Aku kurang gemar beli makeup dengan casing yang pelik-pelik nih (be it Hello Kitty or bebaru nih gambar kartun witch aperntah – sungguh la aku tak berkenan hihi).

Tak beli pun koleksi eyeshadows or blushers kat sana. Sebab saiz dia terlalu kecil. Kalau setakat nak beli untuk personal collection boleh lah. Purpose aku nak beli untuk tambah koleksi makeup for my bisness makeover. So, macam tak sesuai.

Tapi aku beli gak dia punya mini brush set. For personal use lah. Comel. Harga RM250.00. Memula fikir, aku rasa worth it lah untuk 5 pcs brush (since 1 pcs standard MAC brush punya harga je dah RM100++) Plus this mini brushes comes with colorful & cute sling bag lagik. Ada 3 set mini brush yang MAC jual. Aku pilih brush untuk face :-

Foundation brush
Blusher
Highlite
Shading
Eyeliner

But the saddest things is.. kat each of the brush tu tertera word “China”. Aduyaii spoil laaa. Made in China kah? Kalau betul, memang sengal. Frust ok. Logically, bila fikir balik amount yang aku belanjakan untuk 5 mini brush set from “China”.. ia adalah seriously tak berbaloi.

Tssskkkk.

2 Comments

  1. mEiZ SHA said,

    >y kalau from china??bulu dia tu ek kak?

  2. akmaliz@r said,

    >salam..mayb btl gak kt my hubby..byk supplyr ni..derang amek barang dr china then paste kan ajer ngan jenama memasing..kalo gitu…yg betol2 ori camne nk dpt…di fkr2kan ade btlnyer….

Comments are closed.

%d bloggers like this: